Lätlased ja leedukad naudivad kodus eestlastest kiiremat internetti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: SCANPIX

Internetikiiruste testimise ja mõõtmisega tegeleva USA ettevõtte Ookla andmetel jäävad Eesti internetikasutajate keskmised alla- ja üleslaadimiskiirused tunduvalt alla Läti ja Leedu vastavatele näitajatele.

Kui keskmise Eesti kodukasutaja interneti allalaadimiskiiruseks on Ookla andmetel 24,47 Mbit/s, siis Lätis  on vastavaks näitajaks 35,85 Mbit/s ning leedukad saavad nautida keskmiselt 40,83 Mbit/s allalaadimiskiirust. Samas on Eesti tulemus siiski kõrgem Euroopa Liidu ja OECD riikide keskmistest näitajatest (vastavalt 22,15 Mbit/s ja 19,94 Mbit/s).

Ka üleslaadimiskiiruse näitajate poolest jääb Eesti Baltikumi konkurentidele alla. Kui Lätis on keskmiseks kiiruseks 25,52 Mbit/s ja Leedus lausa 33,93 Mbit/s, siis Eestis on selleks vaid 11,2 Mbit/s. Euroopa Liidus on vastavaks näitajaks 7,06 Mbit/s ja OECD riikide interneti kodukasutajate keskmine üleslaadimiskiirus on 5,9 Mbit/s.

Ookla toetub oma hinnangutes miljonitele Speedtest.net keskkonnas läbi viidavatele kiirustestidele, seejuures kaasatakse vaid viimase kuu jooksul tehtud katsetusi.

Ookla statistikaga saab täpsemalt tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles