Maailmapank langetas Venemaa majanduskasvu prognoosi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmapanga (vasakul) ja Rahvusvahelise valuutafondi IMF (keskel ja paremal) peakorterid USA pealinnas Washingtonis.
Maailmapanga (vasakul) ja Rahvusvahelise valuutafondi IMF (keskel ja paremal) peakorterid USA pealinnas Washingtonis. Foto: AFP / Scanpix

Maailmapank langetas Venemaa selle ja järgmise aasta majanduskasvu prognoosi, öeldakse panga kvartaliülevaates.

Venemaa majandust mõjutavad loodetust nõrgem välisnõudlus ja investeeringute vähenemine.

Venemaa selle aasta majanduskasvu prognoos on langetatud 1,8 protsendilt 1,3 protsendile ja järgmise aasta oma 3,1 protsendilt 2,2 protsendile. 2015. aasta kasvuks ennustatakse 2,7 protsenti.

Järgmise aasta kavuprognoosi langetamise peamiseks põhjuseks on majandusse tehtavate investeeringute liiga aeglane kasv, ütles Maailmapanga juhtiv Venemaa ökonomist Birgit Hansl. Pank loodab, et erasektori investeerimisaktiivsus järk-järgult kasvab, kuid seni on see olnud loid.

Ka tarbimiskasv jääb loodetust väiksemaks, kuigi praegu see on kolme protsendi tasemel. Tarbimist pärsib panga hinnangul inimeste kasvav võlakoorem.

Venemaa majandusministeeriumi prognoosi kohaselt suureneb riigi sisemajanduse koguprodukt sel aastal 1,4 protsenti ja järgmisel aastal 2,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles