Maris Lauri: põhikapitali tehtud välisinvesteeringud on langustrendis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri.
Maris Lauri. Foto: Peeter Langovits

Välisinvesteeringud Eestisse kasvavad eelkõige tänu siinteenitud kasumitele, mida välja ei võeta. Põhikapitali tehtud investeeringud on aga selgel langustrendil ehk osad välisinvestorid tõesti lahkuvad Eestist, kirjutab analüütik Maris Lauri oma blogis.

«Positiivne seegi, et Eesti tütarettevõtetest võetud laene on hakatud tagasi maksma, vähemalt eelmises kvartalis oli see nii,» kirjutab analüütik.

12 jooksva kuu jooksul kasvas kogu otseinvesteeringute maht 813,6 miljonit eurot ehk 11,3 protsenti vähem kui aasta varem. Reinvesteeritud tulud 805,9 miljonit eurot ehk 99 protsenti koguvälisinvesteeringust ja 26,7 protsentui vähem kui aasta varem. Muud investeeringud 63,4 miljonit eurot, aasta varem -588 miljonit eurot (Eesti maksis kõvasti laene tagasi). Põhikapitali tehtud investeeringud on miinuses 55,8 miljoni euroga, aasta varem oli seis 405,6 miljoniga plussis.

Maris Lauri blogipostitust loe siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles