Peapiiskop kuulutas Jõgeval välja jõulurahu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peapiiskop tuld süütamas.
Peapiiskop tuld süütamas. Foto: Johannes Haav

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Andres Põder kuulutas täna õhtul kell 16 Jõgeval välja üle-eestilise jõulurahu, mis kestab kolmekuningapäevani ehk 6. jaanuarini.

Kolmanda advendiküünla süütavad Jõgeva jõulukuusel Jõgeva Linnavolikogu esimees Kalmer Lain ja linnapea Aare Olgo. Riigikogu poolse tervituse edastab Riigikogu esimees Ene Ergma. Üheskoos  süüdatakse jõulurahutuli, mis jääb rahusõnumit kandma 2014. aasta kolmekuningapäevani. Jõulumeeleolu aitavad luua Hele Kõrve ja Jaana Koppel, teatas Jõgeva linnavalitsus.

Peapiiskop märgib oma rahusõnumis, et kodurahu eeldab üksteisemõistmist, hoolivust ja õiglust nii perekonnas kui ühiskonnas.

«Seni, kuni ühiskonnas leidub ebaõigluse ohvreid, nälgivaid ja hüljatud lapsi, unustatud eakaid ja teisi abivajajaid, ei saa päriselt õnnelik ja rahul olla ükski inimene ega institutsioon. Jõulud kutsuvad heategudele ja leppimisele, turvalise perekonna ja kogukonna loomisele. Jõulurahu on kingitus, mis tuleb väljastpoolt ja sisemine rikkus, mida jagada väljapoole. See paneb kiitma Jumalat ja tundma heameelt inimestest enda kõrval," seisab peapiiskopi rahusõnumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles