Renault ja Orange hakkavad uurima tulevikuautodes 4G kasutamise võimalusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault tehnoloogiakeskus Pariisi lähedal Guyancourtis.
Renault tehnoloogiakeskus Pariisi lähedal Guyancourtis. Foto: E24.no

Renault ja sideoperaator Orange hakkavad koostöös uurima kiire 4G/LTE ühenduse kasutamist autodes, teatas autotootja.

Tuleviku sõidukid saavad olema hüperühendatud. Autojuhid saavad igal pool, kus sõidutingimused seda võimaldavad, sõidukitest täiesti ohutult juurde pääseda oma äri- ja eraelu digitaalsele maailmale. Selle tuleviku ettevalmistamiseks ühendasid Renault ja Orange jõud uuringuprojekti osana, mis katsetab väga kiire 4G/LTE ühenduvuse kasutamist autodes.

Orange võttis partnerluse käigus 4G-ühenduse Renault’ uuringu ja katserajatistes varakult kasutusele. Eesmärk on võimaldada mõlema partneri meeskonnal katsetada päriselu olukordades väga kiire mobiilitehnoloogia kasutust alates virtuaalsest kontorist ja pilveteenuses mängimisest ning lõpetades videokonverentsidega. Käimas on esialgne katse prototüübiga Next 2, mis põhineb Renault ZOE-l ja mida esitletakse Renault’ näitusestendil peatselt toimuval konverentsil Le Web’13.

«Meie partnerlus on näide tõhusast töösuhtest kahe väga erineva maailma vahel,» ütles Renault’ tehniliste lahenduste juht Rémi Bastien. «Saime varakult tulu kiirest LTE-võrgust ja Orange’i asjatundlikkusest ning võimaluse võrku ära kasutada meie tuleviku ühendatud sõiduki prototüübi jaoks,» lisas Bastien.

«Meil on hea meel pakkuda Renault’le meie 4G-võrku ja seega anda oma panus tulevikuautode mobiilse veebi uute kasutusalade ja teenuste arengusse,» ütles Orange’i nutikate linnade programmi juht Nathalie Leboucher. «Ühendatud autod muudavad reisimise suhtlusteenuste kaudu tõhusamaks ja need autod on Orange’i strateegia üks peamisi arenduseesmärke,» lisas Leboucher.

Enamikul Renault’ uutel mudelitel saadaoleval R-Linkil (integreeritud ja ühendatud tahvelarvuti) on juba peaaegu 100 rakendust. Ühenduvuses toetub süsteem R-Link ettevõtte Orange Business Services oskusteabele. Ettevõte varustab Renault’d autodes kasutatavate SIM M2M-kaartidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles