Soome majandusminister: Soome ja Eesti võivad mõlemad LNG terminalist ilma jääda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Vapaavuori.
Jan Vapaavuori. Foto: SCANPIX

Soome majandusministri Jan Vapaavuori arvates on üsna ebatõenäoline, et Soome ja Eesti otsustavad lähiajal kuhu Läänemeres ehitada veeldatud maagaasi (LNG) terminal, aga see võib tähendada, et mõlemad jäävad sellest ilma, kirjutab Kauppalehti.

Euroopa Komisjon on valmis toetama terminali ehitust kas Soome või Eestisse. Komisjon ei soovi teha otsust liikmesriikide eest.

Soomes soovib Gasum ehitada selle Inkoosse, Eesti kas Tallinnasse või Paldiskisse. Mõlemasse hankesse kuulub Soomet ja Eestit ühendav gaasitoru.

Vapaavuori möönab, et on olemas risk, et komisjon ei rahasta kumbagi projekti.

«Kui nii juhtub, siis oleks see nii mõneski mõttes häbiväärne,» ütles Vapaavuori. «Siin on Eestil rohkem kaotada kui Soomel,» lisas ta.

Vapaavuori on veendunud, et kui otsus tehakse ärilistel kaalutlustel, otsustatakse Inkoo kasuks, kui aga poliitilistel kaalutlustel, siis on eelis Eesti, sest kogu hange (Läänemere LNG-terminal) on saanud alguse Baltimaade seisukoht arvestades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles