EY: euroalas on käes sula

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: AP / Scanpix

Värskelt avaldatud audiitorfirma EY raportist võib järeldada, et euroalas hakkab talv juba läbi saama ning käes on sula.

Prognoosi kohaselt tõuseb euroala majanduskasv selle aasta -0,5protsendilt 2014. aastal 0,9protsendile, millele aitab eelkõige kaasa Euroliidu ühisturu arendamine.

«Siiski tasuks tähele panna, et poliitiline fookus on kauplemise hõlbustamisel, mis moodustab kõigest 19,5 protsenti Euroliidus loodavast lisandväärtusest, samas kui teenuste puhul on vastav näitaja 74,5 protsenti,» sõnas Ernst & Young Baltic ASi juhtivkonsultant Märt-Martin Arengu.

«Kokkuvõttes on eurotsoon praegu märksa parema tervise juures kui aasta tagasi, kuigi kriisieelne tase ületatakse napilt alles 2017. aastal (samas kui Suurbritannia ületab sama taset siis juba 8% ning USA märkimisväärse 20% võrra). Kui 2012. aasta lõpus räägiti majanduslanguse lõpetamisest, siis nüüd räägitakse väikse kasvu hoidmisest,» rääkis Arengu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles