Samsung kolib nutitelefonide tootmist Hiinast Vietnami

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised kiriku ees vestlemas Lao Cai provintsis Vietnamis
Naised kiriku ees vestlemas Lao Cai provintsis Vietnamis Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea suurettevõte Samsung, mis on viimase paari aastaga Hiina odava tööjõu toel saavutanud nutitelefonide sektoris globaalse juhtpositsiooni, viib olulise osa oma tootmisest naaberriiki Vietnami, kirjutab Bloomberg.

Samsungi juba teine Vietnamis asuv mobiilitehas alustab tööd järgmise aasta veebruaris. Sel hetkel kui tehas saavutab 2015. aastal oma planeeritava täisvõimsuse, peaks juba pea pool Samsungi mobiiltelefonidest tulema Bloombergi hinnangul Vietnami tehaseliinidelt. Just mobiiltelefonisektor moodustab ka lõviosa Lõuna-Korea tehnoloogiakontserni tegevuskasumist.

Samsung pole ainuke suurettevõte, mis on viimasel ajal Vietnami investeerinud. Maailma suurim protsessoritootja Intel avas kolm aastat tagasi Ho Chi Minhis koostetehase, äsja saavutas täisvõimsuse ka Nokia Asha telefone tootev tehas Hanois, LG plaanib investeerida riiki loodavasse 400 000 ruutmeetri suurusesse teleri- ja tarbeelektroonika tehasekompleksi 1,5 miljardit dollarit.

«Vietnam on poliitiliselt stabiilne riik, kus on noor ning üha enam haritud tööjõud. Nagu Lõuna-Korea, teab ka Vietnam, mida on vaja teha selleks, et peale laastavat sõda riik uuesti üles ehitada,» selgitas LG kõneisik ettevõtte suurinvesteeringut Bloombergile antud kommentaaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles