Eesti akadeemilise võrgu välisühenduse kiirus kahekordistus

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti akadeemiline võrk detsembris 2013.
Eesti akadeemiline võrk detsembris 2013. Foto: EENet

Eesti akadeemilise võrgu välisühendus on alates 9. detsembrist 2013 topeltkiirusega: senise 5 Gbps asemel töötab 10 Gbps.

«Teadlaste koostööd praeguses maailmas on raske ette kujutada ilma Interneti ja andmesideta. EENeti 10-gigabitine ühendus Euroopa riikide vahelise GÉANTi võrguga annab Eesti teadlastele ja õppejõududele ning akadeemilist võrku kasutavatele koolidele parema juurdepääsu mujal asuvatele ressurssidele,» kinnitas Eesti Hariduse ja Teaduse Andmesidevõrgu direktor Hardi Teder.

Lisaks Tallinna 10 Gbps GÉANTi kanalile töötab nüüd sama kiire varuühendus Tartust ja 5 Gbps transiitkanal akadeemiliste ja kommertsvõrkude vahel. Euroopa akadeemilistes võrkudes on praegu hinnanguliselt kokku 50 miljonit kasutajat.

Eesti Hariduse ja Teaduse Andmesidevõrk EENet on Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse struktuuriüksus. EENeti eesmärk on tagada teaduse, hariduse ja kultuuri jaoks vajalik infotehnoloogilise taristu areng ja stabiilne toimimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles