Starman peab autorite ühingu hagi põhjendamatuks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

MTÜ Eesti Autorite Ühing on esitanud Harju maakohtusse hagi Starmani ja STV vastu, nõudes neilt saamata jäänud tasudena kokku ligi 6,6 miljonit krooni. Starman, kes peab tasuma 3,8 miljonit, peab aga nõuet põhjendamatuks.


Starman teatas, et taasedastab kõiki teleprogramme vastavate audiovisuaalsete teostega seotud õigusi omavate organisatsioonidega sõlmitud lepingute alusel ja on tasunud nende edastamise eest tasumisele kuuluvad summad.

Eesti Autorite Ühingut kohtus esindav advokaadibüroo Raidla Leijns & Norcous partner Ants Nõmper selgitas eile BNSile, et teose näitamiseks teleprogrammis on vaja sõlmida leping vaid selles riigis autoreid esindava organisatsiooniga, milleks Eestis ongi Eesti Autorite Ühing, ning maksta neile mõistlikku tasu.

Nõmperi sõnul keelas kohus selle aasta 19. märtsil Starmanil ja STV-l teatud teleprogrammide edastamise. «Kumbki kostjatest ei ole oma ebaseaduslikku tegevust lõpetanud, kuigi kohtumäärus kuulub viivitamata täitmisele,» lisas ta.

Starmani teatel ei ole kohus neil ühegi välismaise televisiooniprogrammi taasedastamist keelustanud. Firma peab põhjendamatuks autorite ühingu seisukohta, mille kohaselt on teatud programmide taasedastamine ebaseaduslik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles