Uljukajev ei taha eksitada Vene inimesi optimismiga

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Uljukajev.
Aleksei Uljukajev. Foto: SCANPIX

Vene majandusministri Aleksei Uljukajevi sõnutsi oleks vastutustundetu väljastada prognoose, mis oleksid optimistlikumad kui tegelik olukord dikteerib.

Uljukajev lisas, et peab valeks desorienteerida ettevõtjaid liiga optimistliku hinnanguga Venemaa majandusarengule.

Minister rõhutas, et vahet tuleb teha prognoosidel ja tegevuskaval. «Me lähtume konservatiivsest arenguvariandist, mis aga ei tähenda, et me ei üritaks tegutseda natuke erinevalt,» vahendab Lenta.ru ministri sõnu.

Uljukajevi väljaütlemisi võib võtta kui looritatud vastulauset ministeeriumit tabanud kriitikale.

President Vladimir Putin juhtis mõned päevad tagasi tähelepanu sellele, et Venemaal on vaja keskenduda konstruktiivsetele ettepanekutele majandusliku olukorra parandamiseks ning mitte «sukelduda süngesse pessimismi».

Uljukajev teatas detsembri alguses, president Vladimir Putini poolt ukaasideks vormistatud ja triljonitesse rubladesse ulatuvad valimislubadused täituksid üksnes «sihikindlalt forsseeritud stsenaariumi» rakendudes, mis tagaks riigipea poolt ette nähtud SKT kasvu 5,3 protsenti aastas.

Võrdluseks: tänavune majanduskasv Venemaal tuleb majandusministeeriumi hinnangul vaid 1,4 protsenti ning aastane keskmine jääb eelseisvatel kümnenditel pigem 2,8 protsendi kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles