Anti Orav: olukord turul ei võimalda eurol hindu tõsta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti Orav.
Anti Orav. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põltsamaa Felixi juhatuse esimees Anti Orav ütles, et praegune olukord majanduses, kus tarbimine on väike, ei võimalda tootjail ega kaupmeestel eurole minekul hindu tõsta.


«Ettevõtjate jaoks on euro tegelikult juba praegu olemas, sest me müüme ja ostame eurodes iga päev ja ka meie kroon on liikunud koos euroga. Selles mõttes vahet ei ole,» kommenteeris Orav uuest aastast toimuma hakkavat.

Mõned hinnad võivad eurole üleminekul tema sõnul küll muutuda, kuid see ei pea tingimata tõusu tähendama. «Muudatused tehakse kaupluses ja eks siin mängi rolli ka see, kuidas üks või teine hind poeletil välja näeb. Usun, et mõned hinnad tõusevad ja teised langevad, aga need muudatused pole kindlasti mitte suured.»

«Kas praegu on tarbimine nii hea, et saaksime hindu tõsta?» küsisi Orav ja vastas ise: «Ei ole. Näeme, et kauplustes on üks kampaania teise otsa, mis hinnatõusust siin rääkida saab!»

«Ega see, et ühel hetkel on inimestel taskus krooni asemel euro, ei tee neid rikkamaks. Ka töötus püsib endiselt. Seega ei võimalda turg hindu tõsta,» oli Põltsamaa Felixi juht kindel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles