Pealinna restoran Number 9 andis sisse pankrotiavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Number 9 terrass Euroopa Majas
Kohtade arvult suurim, 180 inimest mahutav restoran Number 9 katusekohvik lubab häid toite koos suurepärase vaatega Euroopa Maja (Rävala 4) üheksandal korrusel.
Number 9 terrass Euroopa Majas Kohtade arvult suurim, 180 inimest mahutav restoran Number 9 katusekohvik lubab häid toite koos suurepärase vaatega Euroopa Maja (Rävala 4) üheksandal korrusel. Foto: Karli Saul

2011. aasta suvel avatud pealinna restoran Number 9, mis tegutses südalinnas Euroopa Maja üheksandal korrusel ja võlus suviti oma miljonivaatega, andis detsembri alguses sisse pankrotiavalduse, mida arutatakse selle nädala kolmapäeval.

Restorani haldava ettevõtte R4 OÜ ainuomanik Liis Kangur ütles E24-le, et pankrotiavaldust pani neid esitama lihtne tõsiasi, et ettevõtmine ei olnud kasumlik. «1100 ruutmeetrit pinda on restorani jaoks praegu ikkagi liiga palju,» nentis Kangur. «Töötajatega oli kõik korras, kulude ja tulude pool oli OK, aga lihtsalt pinna suurus on see, mis mängib talveperioodil rolli.»

Restoran Number 9 sulges uksed septembri lõpus, teatades, et minnakse talvepuhkusele. «Oli plaan, et võibolla jätkame suvel, aga kuna investeering, mis tuleks maksuvõla katmiseks teha, on suur, siis leidsime, et see ei ole mõttekas,» selgitas Kangur.

Ettevõtte maksuvõlg on tänase seisuga 35 000 eurot. Kangur ütles, et see on nii suur, sest nad otsustasid kõigepealt töötajatele palgad ära maksta.

Kanguri andmetel plaanib maja omanik ehitada praeguse restorani ruumidesse kontoripinnad, kuid terass peaks jääma suvel avatuks.

Avamisel reklaamiti restorani Number 9 Michelini tärni pälvinud peakoka Pierre Mathoniga, kelle abiga lubati luua uuendusliku kontseptsiooniga söögi- ja ajaveetmispaik.

«Tahan pakkuda Number 9-s sellist toitu, teenindust ja atmosfääri, mida ma ise igapäevaselt Tallinnas olles kogeda sooviksin,» ütles perekondlikult Eestiga mitu aastat seotud olnud Pierre Mathon 2011. aasta juunis. «Eesmärk siin terrassil ei saa muidugi olema võita Eestile esimest Michelini tärni, aga loodetavasti õnnestub võita enda poole inimesed, kes soovivad suvel veeta aega vabas õhus koos heade sõprade, toidu ja jookidega.»

Enne restorani Number 9 tegutses pinnal Imre Kose restoran Vertigo, mis sulges uksed 2011. aasta alguses, tuues põhjuseks üürilepingu lõppemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles