Ligi osaleb täna euroala ja ELi rahandusministrite kohtumistel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: virumaateataja.ee

Brüsselis toimuvate koosolekute peateemad on finantsabi saanud riikide olukord ja pangandusliidu lahendamata küsimused, teatas rahandusministeerium.

Tänasel eurorühma kogunemisel on päevakorras Kreeka ja Küprose abiprogrammid ning Iiri programmi edukas lõpetamine. Samuti arutatakse majanduse olukorda ja riikide programmijärgse jälgimise korraldamist.

Homsel ELi rahandusküsimuste nõukogul soovitakse saavutada üksmeel pangandusliitu puudutavates eelnõudes. Eelkõige oodatakse kokkulepet ühtse pangandusjärelevalvega kaasneva kriisilahendusmehhanismi korralduses. Peamised vaidlusküsimused on raskustesse sattunud panga saneerimise rahastamine, ulatus ja otsustetegemise korraldus.

Lisaks tuleb läbirääkimisteks Euroopa Parlamendiga leida ühine lähenemine pankade maksevõime taastamise ja kriisilahenduse ning hoiuste tagamise ettepanekute lahtistes küsimustes.

Rahandusministrid arutavad veel makromajandusliku tasakaalustamatuse menetluse ja majanduskasvu analüüsi küsimusi. Samuti käsitletakse stabiilsuse ja kasvu pakti rakendamist ja majanduspartnerluse programme.

Muude küsimustena on päevakorras Euroopa Kontrollikoja aruanne 2012. aasta ELi eelarve täitmise kohta, hoiuste intresside maksustamise direktiivi muutmine ja euroalasse mittekuuluvatele ELi liikmesriikidele finantsabi andmise määruse muutmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles