Pühadeaegsed kontoripatud, mida tööandjad ei salli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma jõulupeol enda purju joomine on väga suur libastumine. Pilt on illustratiivne.
Firma jõulupeol enda purju joomine on väga suur libastumine. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Jõulupühad nädala keskpaigas tekitavad nii mõneski inimeses kiusatuse teeselda esmaspäeval ja reedel haigust ning niimoodi pühasid pikendada. CareerBuilderis nimetatakse taolist käitumist üheks kontorietiketi pattudest, mida tasuks kindlasti vältida.

Haiguspäeva võtmine enne või pärast pühi on äärmiselt läbinähtav. Juhina sa muidugi ei saa keelata inimesi haiguspäevi võtmast, kuid anna neile teada, et vajad neid ka pühade ajal. Anna neile mõista, et kui inimestel on tööd (ka pühade-eelsel ja –järgsel ajal), siis see tähendab, et ettevõttel läheb hästi.

Ka neid alljärgnevaid möödalaskmisi kontorietiketis tasuks vältida:

Vaid oma lemmikutele kingituste tegemine. On mõistlik teha väikesi kingitusi nendele inimestele, kellega suhtled igapäevaselt. Teistele töötajatele eraldi kingitusi tehes peaksid aga käituma privaatselt ning mitte avalikult kedagi eelistama. Et inimesed ei tunneks endal survet osta kingitusi kõikidele inimestele kontoris, on hea teha hoopis väikesed loosipakid.

Ebasobivate piltide riputamine Facebooki või Instagrami. Sa ei tea kunagi, kes sinu nädalavahetuse seiklusi vaatab ja mida neist arvatakse. Juhina ei saa sa kontrollida seda, mida inimesed sotsiaalmeedias avaldavad, küll aga saad sa kehtestada firmas poliitika, et fotosid Facebooki ei panda.

Ettevõtte jõulupeol liigne alkoholi tarbimine. Väga suur möödalaskmine, mida sinu töökaaslased niisama lihtsalt ei unusta. Juhina hoia peol oma töötajatel silm peal ning kui märkad, et keegi alkoholiga liialdab, suuna teda koju minema. Töötajale on taoline olukord nii piinlik, et vaevalt järgmisel peol ta enam sellisesse situatsiooni tahab sattuda.

Töö ajal oma pidudest muljetamine. Kui olite mõne töökaaslasega koos vahval peol, võib olla suur kiusatus sellest rääkida ka kontoris või isegi teiste ees kelkida. Ära tee seda, sest sinu teised töökaaslased ei taha neid muljeid kuulata ja taoline tegevus rikub inimestevahelist läbisaamist ning halvimal juhul võib tõmmata kriipsu peale sinu edutamisele.

Kuulujuttude levitamises osalemine. Eriti pühade ajal kipuvad kuulujutuveskid kõige agaramalt jahvatama. On ju tegemist ajaga, kui paljud ettevõtted teevad muudatusi töötajaskonnas, makstakse boonuseid ja preemiaid. Ja küll tahaks ju arutada, kes töölt lahkub ning kui palju keegi boonust saab. Juhina ei maksa kuulujuttusid ignoreerida ning teha nägu, nagu sa neist midagi ei teaks. Anna lihtsalt inimestele nii palju infot, kui vähegi saad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles