Valitsus ei toeta pealinna poodidele müügimaksu leevendamist

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus ei taha, et hind kassas ja kaubal erineksid.
Valitsus ei taha, et hind kassas ja kaubal erineksid. Foto: Liis Treimann

Valitsus otsustas mitte toetada tarbijakaitseseaduse muudatust, millega lubataks Tallinna kauplustel müügimaksust tuleneva suurema hinna lisada kaubale alles kassas.


Rahanduskomisjoni algatatud eelnõu järgi võiks 1. juunist kuni 31. detsembrini kauplejate Tallinnas asuvates tegevuskohtades lõpphind olla kuni üks protsent suurem, kui kaubale või selle müügipakendile märgitud või kauba vahetusse lähedusse välja pandud müügihind juhul, kui kaupleja teenindussaali sissepääsu või kassa juurde on välja pandud vastav informatsioon.

Kehtiva tarbijakaitseseaduse kohaselt peab tarbijatele avaldama kauba ja teenuse müügihinna ehk tarbija tasutava lõpphinna, mis sisaldab kõiki makse. Valitsus ei pea õigeks selle põhimõtete muutmist müügimaksu kehtestamise pärast Tallinnas.

Müügimaks on kohalik maks ning selle rakendamisega seonduvaid probleeme ei tuleks lahendada seaduse tasandil igas omavalitsusüksuses eraldi. Müügimaks on varem kehtestatud mitmes teises kohalikus omavalitsusüksuses ja sellega ei ole kaasnenud hinna avaldamise nõuete muutmise vajadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles