USA avaldas esimest korda Hollywoodi osakaalu SKTs

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollywood kavatseb läbikukkund filmidest kassahitid teha
Hollywood kavatseb läbikukkund filmidest kassahitid teha Foto: SCANPIX

USA valitsuse teatel oli Hollywoodi ja muu meelelahutuse panus sisemajanduse kogutoodangusse (SKT) 2011. aastal 504 miljardit dollarit ehk 3,2 protsenti.

Statistika põhineb 2011. aasta andmetel, mis on kõige värskemad, kirjutab Hollywood Reporter. Analüütikud olid ka ise üllatunud, et meelelahutuse panus ületas turismisektori 2,8-protsendilist osakaalu.

Meelelahutuses oli omakorda suurim osakaal reklaamisektoril, seejärel kunstiõpetusel koolides, siis kaabeltelevisioonil ja alles siis filmil ja videol.

Kokku töötas meelelahutuses 2 miljonit inimest. Enim töötajaid ehk 310 000 töötas siiski filmi- ja videotööstuses. Näiteks muuseumides töötas 100 000 inimest.

Analüütikute sõnul kasutasid nad võrdluses ka alates 1998. aastast pärinevaid andmeid ja selgus, et majanduskriisi eel ulatus meelelahutuse osakaal SKTs 3,5-3,7 protsendini.

Järgmise aasta lõpus avaldavates andmetes kasutatakse 2012. aasta andmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles