Komisjon saatis eelarve kolmandale lugemisele

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigieelarve läbis esimese lugemise.
Riigieelarve läbis esimese lugemise. Foto: Raigo Pajula

Riigikogu rahanduskomisjon vaatas oma tänasel istungil läbi valitsuse algatatud 2014. aasta riigieelarve seaduse eelnõule laekunud muudatusettepanekud ja saatis eelarve kolmandale lugemisele.

«Komisjoni istungil vaatasime läbi lahenduse niinimetatud firmaautode käibemaksumuudatuse ärajätmisega tekkinud puudujäägi osas. Eelarve tasakaalustamiseks leidsime katteallikad 24 miljonile eurole,» kommenteeris komisjoni esimees Sven Sester-

Katteallikateks on vahendid ettevõtete dividendidelt, laekuvate dividendide tulumaks, 4G sagedusloa täiendavast müügist saadav tulu, valitsuse reservfond ja maade müük. Lisa annab ka kulude arvestuslik ümberhindamine, teatas riigikogu pressiteenistus.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonilt, Eesti Keskerakonna fraktsioonilt, kultuurikomisjonilt  ja rahanduskomisjonilt laekus kokku 11 muudatusettepanekut.

Rahanduskomisjon toetas ministeeriumitega koostöös valminud ja komisjonile laekunud kirjade alusel koostatud ettepanekut, mis on suunatud eelkõige regionaalsete investeeringute suurendamiseks ning sihtotstarbelisteks toetusteks kolmanda sektori ja kodanikuühiskonna erinevate projektidele

Komisjon arvestas ka sisuliselt kultuurikomisjoni ettepanekut ning osaliseltsSotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni kahte muudatusettepanekut. Ülejäänud ettepanekud jäid komisjoni toetuseta.

Rahanduskomisjon otsustas saata järgmise aasta riigieelarve eelnõu täiskogusse kolmandale lugemisele 11. detsembril ja panna see lõpphääletusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles