GoBus: ettevõtetel ei ole bussijuhtide palgatõusuks raha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma GoBus bussid.
Firma GoBus bussid. Foto: Oliver Matkur

Bussifirmad mõistavad bussijuhtide soovi palgatõusuks, kuid GoBusi hinnangul ettevõtetel praeguses turuolukorras napib vahendeid palgatõusuks.

«Me saame ju aru, et pereisad viivad praegu koju häbematult vähe raha, kuid ettevõtetel ei ole vahendeid, mille eest palka tõsta,» ütles AS-i GoBus tegevjuht Enn Randmaa BNS-ile.

Ebakindlust tekitab bussiliikluses ka tulevast aastast kasvav rongiliikluse tihedus, kuid see mõjutab pigem bussivedude kommertsliine. Probleeme tekitab Randmaa sõnul veel palkade indekseerimine doteeritavatel liinidel. «Kui me tõstaksime palku esimesest jaanuarist, siis peaksime vahe ise kinni maksma, kuni aasta hiljem dotatsioonide arvutamisel kasutatav indeks tõuseks, kuid isegi siis ei ole meil kindlust, kas indeks ka tegelikult tõuseb,» ütles Randmaa.

Praeguse seisuga ei ole tekkinud töötüli Randmaa hinnangul veel ilmtingimata märk läbirääkimiste läbikukkumisest. Lepitaja juures lahenduse otsimine on osa läbirääkimistest ja äkki ikka mingi lahendus leitakse, ütles Randmaa.

Teisipäeval saatis Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühing (ETTA) riiklikule lepitajale ametliku teate töötüli kohta, mis tekkis ETTA ja Autoettevõtete Liidu vahelise palgaleppe sõlmimise nurjumise tõttu. Ametiühing soovis sisevedudel bussijuhtide kuupalga tõstmist 770 eurole ja tunnitasu tõstmist 3,35 eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles