Venelaste Yota tutvustas maailma esimest kahe ekraaniga nutitelefoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yotaphone´i esitlus Moskvas.
Yotaphone´i esitlus Moskvas. Foto: SCANPIX

Vene ettevõte Yota tutvustas kolmapäeval maailma esimest kahe ekraaniga nutitelefoni.

Android 4.2.2 Jelly Bean tarkvara jooksutava nutitelefoni ühel küljel kasutatakse 720 x 1280 pikslise lahutusvõimega 4,3-tollist 342 ppi pikslitihedusega LCD ekraani ja teisel küljel sama suure diagonaaliga e-lugeritelt tuttavat must-valget 360 x 640 pikslise lahutusvõimega nn e-paber ekraani.

Uue disaini puhul on võimalik e-paber tüüpi ekraanil kuvada informatsiooni, mis on kasutajatele kõige olulisem, näiteks meilipostkasti, suhtlusvõrgustike ja uudisteportaalide teabevoogu. See aga tähendab aga suurenevat akukestvust, kuna informatsiooni saamiseks ei ole vaja telefoni nn «unerežiimist» üles äratada.

Yotaphone hakkab maksma Venemaal 19 990 rubla, Austrias, Prantsusmaal, Saksamaal ja Hispaanias aga 499 eurot, kirjutab Moscow Times. Järgmisel aastal algab müük Lähis-Idas. USA turule ei ole telefoni praeguse seisuga oodata.

Yota Devicese LTE modemite turuosa maailmas on 6 protsenti.

Nutitelefonide müük kasvas MTS-i andmetel Venemaal tänavu esimesel poolaastal aastaga 44,5 protsenti 77,5 miljardile rublale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles