Regio tõmbab Eesti äri kokku

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regio tegevjuht Ülo Säre lausus, et ettevõte jätkab Eestis küll kõigi olemasolevate lepingutega võetud kohustuste täitmist, aga mitmeid neist enam ei pikendata. Uusi väljakutseid otsitakse kogu maailmast.
Regio tegevjuht Ülo Säre lausus, et ettevõte jätkab Eestis küll kõigi olemasolevate lepingutega võetud kohustuste täitmist, aga mitmeid neist enam ei pikendata. Uusi väljakutseid otsitakse kogu maailmast. Foto: Margus Ansu

Veel aasta alguses lootis mullu augustis Regio tegevjuhiks saanud Ülo Säre, et tänavu ületatakse juba ette prognoositud Eesti osa vähenemise kiuste ja ekspordi kasvu najal eelmise aasta 4,7 miljoni euro suurune käive ning et mulluse 4099 euro suuruse kahjumi asemel ollakse pigem korralikult plusspoolel. Aasta edenedes saadi aga aru, et oodatud mahus kasvu siiski ei tule.

Ettevõte leidis, et senine väga lai tegevus tuleb üle vaadata ning keskenduda nendele äridele, millega on võimalik käivet ja kasumit suurendada. Seetõttu otsustas Regio, et ei osale tulevastel Eesti e-riigi hangetel ja lõpetab need tootearendused, millel ei ole tugevat ekspordipotentsiaali.

Säre sõnul pole Regio tema analüüsi järgi riigihangete-põhiste suurte geoinfosüsteemidega kunagi raha teeninud.

«See on pigem olnud selline heategevuslik üritus. Geoinfosüsteemide puhul on see (riigihanked – K. A.) liikunud vales suunas. See on selline kahepoolne asi,» ütles ta.

Samas usub Säre, et aasta alguses majandusministeeriumi asekantsleriks asunud Taavi Kotka töö tulemusena on hakanud asjad õiges suunas liikuma ning ta ei välista, et Regio kunagi riigihangetele naaseb.

Regio Eestis tegutsemine täielikult ära ei kao – jätkatakse peamiselt nende toodetega, mis on kasutuses ka väljaspool Eestit; karta pole ka Regio kaardiatlase kadumist. Veel tänavu on oodata ühte ka kohalikule turule suunatud kaarditeenust, millest Säre aga täpsemalt veel rääkida ei soovinud.

Seoses ettevõtte ümber­struktureerimisega väheneb ka töötajate arv paarikümne inimese võrra. Tegevjuhi sõnul üritati neile pakkuda võimalikult pehmet maandumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles