Tallinnas arutatakse järgmisel nädalal Põhja- ja Baltimaade finantsturgude lõimumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Ardo Hansson.
Eesti Panga president Ardo Hansson. Foto: Toomas Huik

Eesti Pank, Riksbank ja Rahvusvaheline Valuutafond korraldavad 13. detsembril Tallinnas kõrgetasemelise konverentsi, kus arutatakse Põhja- ja Baltimaade finantsturgude lõimumise ja piiriülese koostöö üle, teatas Eesti Pank.

Kaheksa Balti- ja Põhjamaade riigi (Eesti, Island, Leedu, Läti, Norra, Rootsi, Soome, Taani) finantssektorid on väga tihedalt seotud. Finantssektori tegevus on koondunud ümber paari suure panga, kes peavad kohanduma muutuvate üleilmse ja Euroopa finantssektori nõuetega, mis mõjutavad nii nende seadusandlust, järelevalvet kui ka kriisiohjet.

Ühepäevane konverents «Nordic-Baltic Financial Linkages and Challenges» toimub kolmes osas koos paneelaruteluga, mis lubavad põhjalikult peatuda nimetatud võtmeteemadel. Konverentsil osaleb enam kui 200 poliitikakujundajat, Põhja- ja Baltimaade pangajuhti, teadlast ja meedia esindajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles