Putin palus loobuda pessimismist majanduse suhtes

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

President Vladimir Putin juhtis eile tähelepanu sellele, et Venemaal on vaja keskenduda konstruktiivsetele ettepanekutele majandusliku olukorra parandamiseks ning mitte «sukelduda süngesse pessimismi».

President selgitas majandusnõukogu ees esinedes, et langeda pessimismi ning «hakata süüdistama kõike ja kõiki» on palju lihtsam, kui võtta vastutus riigi paremaks muutmise eest ning käärida käised ülesse.

Putini sõnutsi väärivad siirast lugupidamist ja toetust kõik Vene ettevõtjate ettepanekud ärikliima parandamiseks, vahendab Lenta.ru.

Presidendi üleskutse kõlas kui vastulause analüütikute ja ametnike kasvavale pessimismile seoses Venemaa SKT kasvu aeglustumisega käesoleval aastal.

Näiteks ütles analüütik Konstantin Sonin 3. detsembil Ehho Moskvõ vahendusel, et riigis on praegu «väga tugevalt tunda meeleolu, et väljapääsu ei ole».

Rahvas «ei tunne üksnes, et asjad on halvasti, vaid et asjad ei parane», jätkas analüütik.
3. detsembril kukutas Vene majandusministeerium taas tänavust SKT kasvuprognoosi - seekord 1,4 protsendile. Aasta alguses pakuti kasvuprotsendiks 3,6. Ministeerium kärpis ka kahe eelseisva aasta prognoose ning vähendades ühtlasi oluliselt kapitalimahutuste ja tööstustoodangu väljavaateid

Käesoleva aasta jaanuaris toimunud Davosi majandusfoorumil käisid eksperdid välja kolm versiooni Venemaa majanduse arengust lähitulevikus – kõik need osutusid pessimistlikuks. Järgnenud diskussioonide käigus üritas Vene peaminister Dmitri Medvedev analüütikuid ümber veenda, kui edutult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles