Lipstok: töö pole tehtud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Andres Lipstok.
Eesti Panga president Andres Lipstok. Foto: Toomas Huik.

Jätkuv eelarvepuudujääk tähendab, et töö pole veel kaugeltki veel valmis, pigem vastupidi – valitsus peab täitma lubatud eesmärgi ehk viima eelarve taas ülejääki, ütles keskpanga juht Andres Lipstok.

«Eesti on ühe pika sammu liitumisprotsessis edasi astunud, lõplik otsus langetatakse eeldatavasti 13. juulil, kui kogunevad Euroopa Liidu rahandusministrid. Pärast seda saame rääkida euro kasutuselevõtust kindlas kõneviisis,» kommenteeris Lipstok Euroopa Komisjoni raportit.

Ta lisas, et ka kahel varasemal korralisel hindamisel täitis Eesti kõik kriteeriumid peale hinnastabiilsuse oma. «Seekord on Eesti ise nende kolme riigi hulgas, kelle inflatsiooni alusel arvutati Maastrichti hinnastabiilsuse kriteeriumi väärtus,» lisas Lipstok.

«Seekordse hindamise puhul on märkimisväärne, et erinevalt suurest osast Euroopast on Eesti suutnud tänu valitsuse meetmetele hoida eelarvedefitsiidi madalamana kui 3 protsenti sisemajanduse koguproduktist, mis on lubatud vastava Maastrichti kriteeriumiga,» ütles Lipstok.
Euroopa Komisjoni kevadprognoosi kohaselt täidab Eesti eelarvenõude ka eelolevatel aastatel, kuigi komisjoni arvates suureneb puudujääk 2,4 protsendini SKTst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles