Elektriettevõtjad: valitsus saadab riigikogusse praakeelnõud

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekteriettevõtjad peavad elektriohutust puudutavaid eelnõusid praagiks.
Elekteriettevõtjad peavad elektriohutust puudutavaid eelnõusid praagiks. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Täna saatis Eesti elektritööde ettevõtjate liidu juhatus kirja peaminister Andrus Ansipile, justiitsminister Hanno Pevkurile ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile, mille ajendiks on valitsuse plaan suunata peagi riigikogu menetlusse elektriohutust puudutavad eelnõud.

Liidu hinnangul on tegemist elektriohutust vähendavate praakeelnõudega.

Liidu tegevjuhi Are Veski sõnul tuleb elektritööde korraldamisel vältida alareguleeritust, millest omakorda tuleneb oht inimeludele, oht maksukuulekusele või oht ehitusturul kõlvatu konkurentsi massiliseks muutumisele.

Veski sõnul ajendas neid kirja saatma pikaajaline, ent kahjuks mitte tulemuslik suhtlus justiitsministeeriumi ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ametnikega ehitusseadustiku kodifitseerimise protsessis. 

Pöördumises märgitakse, et Elektriohutusnõukoja ja liidu ettepanekutega ehitusseadustiku ning ehitusseadustiku ja planeerimisseaduse rakendamise seaduse eelnõudesse pole ülalviidatud ministeeriumites senini märkimisväärselt arvestatud.

Liidu hinnangul muudavad riigikogule saadetavad eelnõud praagiks kaks peamist probleemideringi. Esiteks elektriohutusseaduse kehtetuks tunnistamine ja asendamine ehitusseadustiku alamaktidega.

Teiseks probleemiks peab liit majandustegevuse registri kaotamise ettepanekut. Eelnõude seletuskirjas põhjendatakse registreerimis- ja loakohustusest loobumist praegu tegutseva registri nõrkusega.

Liit on seisukohal, et sellisel juhul tuleb tegeleda registri tugevdamisega ning ei tohi minna kergema vastupanu teed ning kontroll üldse kaotada. Samale seisukohale on asunud liidu sõnul  ka riigikontroll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles