Maksuamet saatis ettevõtjatele tutvumiseks käibedeklaratsiooni plaanitava lisa

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet.
Maksu- ja tolliamet. Foto: Peeter Langovits

Maksu- ja tolliamet saatis täna ettevõtlusorganisatsioonidele ja teistele partneritele tutvumiseks käibedeklaratsiooni lisa, kus hakkab kajastuma info üle 1000-euroste ostu-müügitehingute kohta.

Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna pearevident Marika Korka kinnitusel tehti lisa väljatöötamisel koostööd ettevõtjate, raamatupidamisprogrammide tootjatega ning e-arvete keskuste teenusepakkujatega.

Korka lisas, et põhimõtteliselt on kogu vajalik info ettevõtete finantsarvestuses olemas, tuleb vaid luua võimalus aruande automaatseks loomiseks ja edastamiseks. «Üheks olulisemaks muudatuseks saab olema tehingupartneri registrikoodi märkimine finantsarvestuses, kuid seda tehakse paljudel juhtudel juba praegu,» märkis ta.

Käibedeklaratsiooni lisas hakkavad kajastuma järgmised andmed müügi- ja ostuarvete kohta: summa tehingupartneri registrikood (käibemaksukohustuslastest FIEd võivad soovi korral kasutada ka isikukoodi), tehingupartneri nimi, arve number ja kuupäev, arve summa ning käibemaksu informatsioon.

Kajastamisele ei  kuulu tehingud, milles on üheks osapooleks füüsiline isik. 

Järgnevatel nädalatel arutatakse olemasolev versioon kõigi osapooltega läbi ja tehakse vajadusel muudatusi ja täiendusi. Kavandatavad arutelud keskenduvad peamiselt tehniliste lahenduste väljatöötamisele ja vajadusel ka erilahenduste loomisele.

Tehingupartnerite info 1000 eurole seatud piir annaks maksu- ja tolliameti hinnangul neile  ülevaate 60 protsendist tehingutest äriühingute vahel, mis moodustab kõigi tehingute kogusummast 99 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles