Venemaa majandusminister asetas küsimärgi alla Putini ukaasid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Uljukajev.
Aleksei Uljukajev. Foto: SCANPIX

Venemaa majandusminister Aleksei Uljukajev selgitas eile peaminister Dmitri Medvedevile esitatud raportis, et president Vladimir Putini poolt ukaasideks vormistatud valimislubadused täituksid üksnes «sihikindlalt forsseeritud stsenaariumi» rakendudes, mis tagaks riigipea poolt ette nähtud SKT kasvu 5,3 protsenti aastas.

Uljukajev asetas Putini poolt eesmärgiks seatud näitajate saavutamise oma ettekandes küsimärgi alla, vahendab Lenta.ru.

Kantselei poole pealt on ülesanded samas täidetud sisuliselt sajaprotsendiliselt: kõik vajalikud normatiivaktid on ette valmistatud ning vastavad ettekanded Kremlisse saadetud.

Nagu nentis Medvedev, ongi valitsus sel aastal keskendunud normatiiv-õigusliku baasi rajamisele, metodoloogilistele küsimustele ja planeerimisele. Selle protsessi tulemusel olevat aga pandud paika prioriteedid ning leitud ühtlasi vastus küsimusele, milliste vahendite arvelt Putini poolt antud ülesanded lahendatakse.  

Majandusministeeriumi pessimism tuleneb aga sellest, et asutus lähtub Medvedevi poolt mainitud aktide arutamisel konservatiivsest pikaajalise majanduskasvu väljavaatest, mis pakub vaid 2,5-protsendilist SKT kasvu aastas.

Kõnealused ukaasid kuulutas Vladimir Putin välja 2012. aasta maikuus, alustades järjekordset ametiaega presidendina. Peamiselt puudutavad ukaasid haridusvaldkonna, demograafilise olukorra ja sotsiaalmajandusliku arenguga seonduvaid lisakulutusi.

2013. aasta jaanuarist oktoobrini kasvas Vene majandus mullusega võrreldes 1,3 protsenti. Aasta kokkuvõtteks ennustab majandusministeerium siiski 1,8-protsendilist kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles