Tehnopoli ettevõtete käive on kasvanud 170 miljoni euroni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnopol.
Tehnopol. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Teaduspargil Tehnopol täitus kümme aastat tegutsemist alates 2003. aastast, mil pargi asutasid Eesti Vabariik, Tallinna linn ja Tallinna Tehnikaülikool. Sel perioodil on Tehnopoli ettevõtete arv kasvanud 165-ni, käibega ligi 170 miljonit eurot ning töötajate arvuga 3000 inimest, teatas teaduspark.

«Kümme aastat on piisavalt pikk aeg, et teha suuri asju. Samas, on kümme aastat piisavalt lühike aeg, et vaadata lootusrikkalt eesseisvale. Usun, et Tehnopol arengut iseloomustavad numbrid hästi – suur töö on juba tehtud ning suured plaanid ootavad teostamist,» kommenteeris Tallinna Teaduspargi Tehnopol juhataja Jaak Raie.

2003. aastal sõlmitud asutamiseleppe alusel anti Tallinna Teaduspargile Tehnopol üle 10 hektari suurune territoorium, mille koosseisu kuulus 35 000 m2 renoveerimata üüripinda. Pargis alustas tegevust 56 ettevõtet, millest 4 ettevõtet alustas iduettevõtete äriinkubaatoris. Tänaseks on Teaduspargi hoonete kogupind 50 000 m2, ettevõtete koguarvuga 165. 20 tehnoloogiapõhist alustavat ettevõtet tegutseb Startup Inkubaatoris.

«Kümne tegutsemisaasta silmapaistvamad võidud Tehnopoli jaoks on olnud iduettevõtetele suunatud inkubaatori loomine ning äri- ja asukohateenuste käivitamine pargis. Kinnisvaraarenduse hoogustumisega on piirkonda lisandunud kõrgekvaliteetset kontori- ja laboripinda. Märgilise tähtsusega on meie jaoks ka tunnustus rahvusvaheliste organisatsioonide poolt ning koostöösidemed meie kohaliku teaduspõhise kogukonnaga,» lisas Raie.

Tehnopoli olulisemateks fookusvaldkondadeks on info- ja kommunikatsioonitehnoloogiad, mehhatroonika, tervisetehnoloogiad ja rohetehnoloogiad. Nendes neljas valdkonnas tegutsevad täna ka kõik pargi ettevõtted.

«Tahame siduda Eesti tehnoloogiaettevõtete tegemisi neljas põhivaldkonnas Tehnopoliga. Olgu selleks siis meie pakutavad teenused, kinnisvara või hoopis laborid. Kindlasti jätkame Teaduspargi piirkonna atraktiivsemaks muutmist, mis võimaldaks siin mugavalt töötada, elada, liikuda või vaba aega veeta. Näeme, et koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga kasvab siinne piirkond mugavaimaks koduks tehnoloogiaettevõttele,» ütles Jaak Raie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles