Tugev tuul võis elektri viia enam kui 40 000 majapidamisest

Liis Velsker
, Tarbija 24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile alanud tugeva tuule tõttu oli täna kella 11 seisuga Elektrilevi tööpiirkonnas elektrita ligikaudu 18 300 majapidamist.

Elektrivarustus on taastatud 20 470 kliendil. Klientidelt laekuvate teadete alusel Elektrilevi hinnangul tõenäoliselt vooluta majapidamisi lisandub. Kõige rohkem on elektrita kliente Lääne-Virumaal (4650), Harjumaal (3320) ja Ida-Virumaal (3010).

«Tormi mõjud jäid küll mõnevõrra väiksemaks kui ilmaennustuse järgi kartsime, kuid üsna tublisti sai räsida põhjarannik. Ka saartel oli mitmeid tuhandeid katkestusi, kuid seal oleme lõviosa korda saanud,» selgitas Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

Tema sõnul saavad tänasega kõrvaldatud suurte liinide ehk keskpingerikked kõikides maakondades peale Lääne- ja Ida-Virumaa, kus kahjud on kõige tõsisemad ja parandustööd ka suurtel liinidel võtavad aega homseni. «Kui alajaamade vahelised liinilõigud  ehk keskpingevõrk on korras, siis saame alles täpsema ülevaate, mis alajaamast klientide koduni viivas madalpingevõrgus toimub. Seetõttu võtab osade madalpingerikete kõrvaldamine päris mitmes maakonnas aega paraku kolmapäevani ja Lääne-Virumaal isegi neljapäevani,» lisas Tõnne.

«Rikete likvideerimisega tegeleb 137 meeskonda, kes teevad parima, et elektrivarustus taastada nii ruttu kui võimalik,» teatas Elektrilevi. Voolu taastamise prognoosaegu uuendab Elektrilevi rikketelefoni häälsõnumis. Rikketelefon tuvastab helistaja piirkonna ja loeb ette seal teadaolevad rikked ning prognoositava voolu taastamise aja. Kui klient infot oma rikke kohta ei kuule, saab ta jääda ootele ja ühendatakse klienditeenindajaga.

Elektrilevi tuletab meelde, et katkenud elektriliine ei tohi mingil juhul puudutada ega neile läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Kui inimesed märkavad ohtlikke olukordi või neil on infot puu asukoha kohta liinil, palub ettevõte helistada rikketelefonil 1343.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles