Eesti Top Geari uueks peatoimetajaks saab Kaido Soorsk

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Top Gear.
Top Gear. Foto: whatcar.ee

Ajakirja TopGear Eesti peatoimetajana asub 23. detsembrist ametisse Kaido Soorsk, kes on aastaid autodest erinevatele väljaannetele kirjutanud. «Üks minu kirgedest on neljarattalised ja tõenäoliselt olen üks õnnelikumaid indiviide laulurahva seast – nad kavatsevad mulle hobiga tegelemise eest ka maksta,» ütles Soorsk.

Soorsk (40) on lõpetanud Tallinna Tehnikakõrgkoolis arhitektuuri eriala, õppinud mõnda aega Tallinna Kunstiülikoolis disaini ning töötanud pea kakskümmend aastat erinevate väljaannete juures kujundaja ja toimetajana. Autodega on neist olnud seotud ajakirjad Tehnika Kõigile, Autopluss ja Tehnikamaailm. Viimase väljaande juures on ta töötanud 15 aastat ja esimese sõiduproovi kirjutas ta samuti sellele väljaandele.

«Mäletan seda autot siiamaani, see oli üks must räsitud moega Maserati BiTurbo,» muigab Soorsk. «Proovisõit eeldas ka kirjutamist ning nii hakkaski pall veerema – tänu sellele huilgavale kaunitarile olen vabakutselisena kirjutanud peale TMi ka Äripäeva ja Eesti Ekspressi lisaväljaannetele ning alati on seda saatnud üks pisike intriig – leida üles kõige lõbusam neljarattaline. Selle mängu käigus on mul olnud au kohtuda Eesti autoajakirjanduse raskekahuritega, erinevate võidusõitjate ja lihtsalt tegusate kodanikega, kellel soontes voolab vere asemel bensiin.»

TopGear Eestit väljaandva Ajakirjade Kirjastuse juhatuse esimehe Tõnu Väät’i sõnul võivad lugejad kindlad olla, et Eesti mahukaim autoajakiri ilmub Soorski juhtimisel oma tuntud headuses. «Kaido plaan täiendada ajakirja Eesti osa kohalike sündmuste kajastustega muudab ajakirja Eesti autohuvilise jaoks veelgi põnevamaks,» lisab Tõnu Väät. 

TopGear Eesi senine peatoimetaja Toomas Vabamäe lahkus novembri lõpus ametist ning temast saab Eesti Ekspressi stiilitoimetaja.

AS Ajakirjade Kirjastus tegutseb Eesti turul aastast 2000, olles 28 ajakirja väljaandjana Eesti ajakirjade kirjastamise turuliider. Kirjastuse väljaannete hulka kuuluvad ajakirjad Kroonika, Eesti Naine, Naised, Teleleht, Kodukiri, Anne & Stiil, Tervis Pluss, Oma Maitse, Pere ja Kodu, TopGear Eesti, Kalale!, Jana, Käsitöö, Kodukirja lisaväljaanne Aed, Kroonika Kodu-eri ja ristsõnad Ristik, Miniristik, Sudoku, Megaristik, Meistriristik, Pähklipureja ja Ripsik. Kirjastatakse ka kliendiajakirju ja raamatuid. Kirjastusele kuuluvad portaalid Raamat24.ee, Ajakirjad24.ee, NaisteMaailm.ee, Toidutare.ee, Kroonika.ee ja teleportaal Telekas.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles