Horizoni jõupaberivabriku uus juht tuleb Taist

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horizon Tselluloosi ja Paberi AS Kehras
Horizon Tselluloosi ja Paberi AS Kehras Foto: Priit Simson

Kehras tegutseva jõupaberivabriku Horizon Tselluloosi ja Paberi AS-i (Horizon) uueks juhatuse esimeheks ning tegevjuhiks sai  kogenud tööstusjuht Bashyam Krishnan.

«Oma võrratu kogemusega suurtes tööstusettevõtetes ja rahvusvahelistel turgudel annab Krishnan väärtusliku panuse Horizoni,» ütles Horizoni omanikfirma Tolaram Group Eesti juht Sonny Aswani.

«Mulle teeb au ühineda Horizoni kui Eesti juhtiva tööstusettevõttega, mis on aastate jooksul näidanud korralikke tulemusi. Ettevõtte lähiaastate eesmärgiks on konkurentsivõime märgatav tõstmine, mis toimub mahuka investeeringute programmi elluviimisega järgnevatel aastatel. See aitab laiendada ja tugevdada ettevõtte kliendibaasi, mis hetkel ulatub enam kui 55 riiki üle maailma,» ütles Horizoni tegevjuht ja juhatuse esimees Bashyam Krishnan.

Ettevõtte juhatuses jätkavad senised liikmed Aime-Kersti Kelder ja Roman Bukatšjov.

Keemiainseneri kraadiga Krishnanil on 29-aastane töökogemus, millest 21 aastat Indias. Alates 2005. aastast täitis Krishnan mitmeid juhtimis- ja arendusülesandeid Tais ja Egiptuses, olles 40 miljardi USA dollarilise aastakäibega India suurettevõtte Aditya Birla Group teenistuses. Krishnanil on suur kogemus keemia- ja kiutööstuse tootmis-, projektijuhtimise ja üldjuhtimise küsimustes. Viimati töötas Krishnan Tais.

Ettevõtte 55 miljoni eurose investeeringute programmi osana käivitas Horizon eelmisel aastal uue tselluloosikeeduliini ning käesoleva aasta lõpul avatakse uus lubjaahi, mis võimaldab ettevõttel ümber töödelda ligi 90 protsenti tootmises kasutatavast lubjast. Vastavalt tänavu sõlmitud lepingule hangib ettevõte kaasaegse laastuvalmistamise liini ja see käivitub 2014nda aasta keskel.

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS on Eesti ainus jõupaberi tootja. Singapuri päritolu globaalse kontserni Tolaram Group täisomanduses olev Horizon on olulisel määral kaasajastanud tehase sisseseadet. Viimasel kümnel aastal on investeeritud ligikaudu 90 miljonit eurot, millest ligi 40 miljonit eurot on suunatud investeeringutesse heitmete vähendamiseks. Alates 1995. aastast, mil paberivabriku omandas Tolaram Group on ettevõte märkimisväärselt investeerinud toodangu kvaliteedi tõstmisse, ettevõtte efektiivsusesse ja keskkonnakaitsesse. Ettevõtte ajalugu ulatub aastasse 1938, mil praegusel Horizoni alal ja hoonetes alustas tööd Kehra paberivabrik.

Ettevõtte üheksa kuu konsolideerimata käive ulatus 38,4 miljoni euroni ning ärikasum 4,7 miljoni euroni. 2012. aasta sama perioodi näitajad olid vastavalt 39,2 ning 4,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles