Oktoobris suurenes tööstustoodang

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puittoodete toodang suurenes.
Puittoodete toodang suurenes. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tööstusettevõtted tootsid 2013. aasta oktoobris seitse protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta oktoobris, teatab Statistikaamet. Toodang ületas eelmise aasta taset enamikus tööstusharudes. 

Kui augustis jäi töötleva tööstuse toodang 2012. aasta tasemele ja septembris vähenes kaks protsenti, siis oktoobris suurenes töötleva tööstuse toodang mullusega võrreldes kuus protsenti. Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang toiduainete, puit-, metall- ja keemiatoodete ning elektriseadmete tootmises. Toodang vähenes elektroonikaseadmete ning masinate ja seadmete tootmises.

Välisturule müüdi oktoobris 70 protsenti töötleva tööstuse toodangust. 2012. aasta oktoobriga võrreldes suurenes toodangu müük ekspordiks viis protsenti, kodumaisel turul müüdi aga kuus protsenti rohkem toodangut.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2013. aasta oktoobris tööstuses kokku üks protsent rohkem toodangut kui septembris, töötlevas tööstuses neli protsenti rohkem.

2012. aasta oktoobriga võrreldes toodeti 12 protsenti rohkem elektrit ja kuus protsenti vähem soojust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles