Iga neljas inimene on esitanud lahkumisavalduse mühaklike töökaaslaste pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni inimene ei ütle kunagi tere ja teeb näo, et ei näegi teisi inimesi.
Mõni inimene ei ütle kunagi tere ja teeb näo, et ei näegi teisi inimesi. Foto: SCANPIX

Mõni inimene kontoris ei täna iialgi millegi eest, teisele on tundmatu sõna „tere“. Mõni ei vaata iialgi vestluspartnerile silma või räägib pidevalt nilbeid nalju. Võib tunduda, et mis see siis ära ei ole, kuid tegelikult inimesi väga häirivad sellised asjad.

Hiljutine USAs tehtud uuring väidab, et tervelt 26 protsenti töötajatest on lahkunud töölt justnimelt sellepärast, et töökaaslased olid ebameeldivad ning mühaklik käitumine häiriv, kirjutab Inc.Com.

96 protsenti kõnealuses uuringus osalenud inimestest tunnistas, et neid on kontoris koheldud solvavalt ning lausa pooled ütlesid, et see juhtus alles viimase nädala jooksul. Mõistagi on ebaviisakusel ka oma hind, sest tööjõuvoolavus ei ole ettevõtetele just odav lõbu taluda.

Loomulikult on halbu kombeid võimalik parandada. Näiteks Ochsner Health System`sis kehtib 5/10 reegel – töötajad peavad looma silmsideme iga inimesega, kes tuleb lähemale kui 10 jalga (3 meetrit) ning tervitama igaüht, kes seisab lähemal kui 1,5 meetrit. Veel on firmas põhimõte, et frustratsiooni ei elata töökaaslaste peale välja, vaid rahunemiseks on vastavad ruumid, kus inimesed saavad järele mõelda.

Tundub nagu lasteaia moodi. Samas võib-olla tulekski juurutada taolisi reegleid, seda enam, et ebaviisakus ja mühaklikkus on üldlevinud ning kallis lõbu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles