Sularahateenuste hindu plaanib tõsta ka Swedbank

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevad aastal võivad tõusta ka Swedbanki sularahateenuste hinnad.
Tulevad aastal võivad tõusta ka Swedbanki sularahateenuste hinnad. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Eile teatas SEB pank, et tõstab järgmisel aastal sularahateenuste hindu. Tõenäoliselt tõstab tuleval aastal sularahatehingute hindu kontorites ka Swedbank.

«Kontorites tehtavad tehingud on elektroonilistest kulukamad – seal töötavad inimesed soovivad ju tehtud töö eest palka saada,» möönis Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask, kelle sõnul on kõige kulukamad nii panga kui kliendi jaoks just sularahateenused kontorites.

«Lisaks sellele, et inimese abiga tehtud pangatoimingud on kulukamad, kehtivad sularahaga seotule erilised turvanõuded ning peame seda ka kontoritest ära transportima jne. Seega on loomulik, et ajas muutuvad kontoriteenused, eriti, kui need on seotud sularahaga, pigem kallimaks,» nentis Siilivask.

Seega kaalub ka Swedbank tuleval aastal sularahatehingute hindu muuta. Siilivase sõnul tõenäoliselt hinnad tõusevad, kuid tema sõnul on veel vara öelda, et millal ja mis täpselt.

«Siiski leiame, et SEPAle üleminek on suur muutus paljude pangaklientide jaoks, seega ei pea me võimalikuks samal ajaperioodil (veebruaris - toim) hinnakirjas muutusi teha,» tõdes Siilivask.

2014. aasta 1. veebruarist lähevad kõik arveldused üle SEPA (Single Euro Payment Area) standardile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles