Ligi seob firmaautode maksustamise ministeeriumide kulude piiramisega

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Karli Saul

Rahandusminister Jürgen Ligi ähvardab, et kui firmaautode käibemaksustamise eelnõu heaks ei kiideta, siis piirab ta ministeeriumite kulutusi.

Ligi ettepanek näeb ette, et ministeeriumidele ettenähtud vahenditest võib 1,2 protsenti kasutusele võtta alles pärast  käimebaksuseaduse muudatuse jõustmist, mis piirab sõiduautode ostmisel tasutud käibemaksu mahaarvamist.

Tegemist on rahandusministeeriumi muudatusettepanekuga riigieelarve eelnõu kolmandaks lugemiseks. Ministeerium loodab firmaautode käibemaksustamise saada eelarvesse täiendavad 24 miljonit eurot.

Riigikogu koalitsiooni frakstioonid otsustasid paar nädalat tagasi peatada autode maksustamist puudutavad eelnõud. Rahandusministeerium esitas sel nädalal eelnõud uuesti kooskõlastusringile, eelnõudele tehtud muudatused on erinevate hinnangute kohaselt sealjuures minimaalsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles