Eesti liikmemaks OECD-le on üle 37 miljoni krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti on välisministri sõnul liikunud juba ligi kolm aastat OECD teekaardil.
Eesti on välisministri sõnul liikunud juba ligi kolm aastat OECD teekaardil. Foto: SCANPIX

Eesti liikmemaksuks OECD-ga liitumisel saab umbes 2,4 miljonit eurot ehk üle 37 miljoni Eesti krooni aastas.

Välisminister Urmas Paet ütles pressikonverentsil, et Eesti liitumisel OECD-ga on meie kõige konkreetsem kohustus tasuda liikmemaksu, mis on suurusjärgus 2,4 miljonit eurot ehk 37,55 miljonit krooni aastas.

«Kõik ülejäänud kohustused tulenevad meie oma huvidest. Kui on ministrite kohtumised, osaleb seal vastava ala minister, kui on töörühmad, siis võimalikult palju Eesti nendes osaleb – kohustused tulevad võimaluste kaudu,» lisas minister. Paet rõhutas, et osalus sõltub Eesti enda aktiivsusest.

«OECD liikmelisus annab Eestile terve rea võimalusi osaleda erinevate poliitikate väljatöötamises, mida järgivad peale OECD riikide ka paljud teised maailma riigid,» sõnas ta.

OECD ehk Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsioon on jõukate tööstusriikide organisatsioon, mis keskendub maailma majandusarengu edendamisele. Pärast Eesti, Sloveenia ja Iisraeli liitumist tänavu juunis kasvab organisatsiooni liikmete arv 34ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles