Sõerd: uus firmaautode eelnõu on ettevõtjatele leebem

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd.
Aivar Sõerd. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu rahanduskomisjoni reformierakondlasest liige Aivar Sõerd ütles, et kuigi uuele kooskõlastusringile saadetud firmaautode maksusoodustuse eelnõu on ettevõtjatele soodsam, tuleks enne seisukohta kujundamist ka nende endi arvamus ära kuulata.

«Eelnõu on läinud natuke leebemaks ettevõtjate suhtes, aga ma arvan, et mahaistumine ettevõtlusorganisatsioonidega on vajalik enne otsuste langetamist,» ütles Sõerd ERRi uudisteportaalile.

Sõerd märkis, et uuendatud eelnõus on paindlikkust rohkem selles osas, mis puudutab isikliku sõiduki ärisõitudeks kasutamist ja vastupidi.  Käibemaksu regulatsiooni puudutavas osas Sõerdi sõnul suuri sisulisi muudatusi ei ole.

Ta tõi välja ka asjaolu, et osa regulatsioone on eelnõus jäänud rahandusministri määrusega reguleerida ning selle kohta oleks tema sõnul kindlasti selgust vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles