Saadikud nõuavad Partsilt selgitusi Hiiumaa praamiühenduse kohta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks arupärimise esitajaid Kalev Kotkas riigikogu saalis.
Üks arupärimise esitajaid Kalev Kotkas riigikogu saalis. Foto: Peeter Langovits

Viis riigikogu saadikut nõuavad, et majandus-ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts lõpetaks ära häbiväärse olukorra mandri ja Hiiumaa vahelises praamiliikluses.


Partsile arupärimise esitanud riigikogu liikmed tahavad, et Parts selgitaks parlamendi ees, mida kavatseb riik ette võtta praeguses täbaras seisus, kus praamiliiklus Rohuküla - Heltermaa liinil on juba 6. mai õhtust tõsiselt häiritud.

«Olukord on väga tõsine. Hiidlaste usk oma riigi võimekusse on selgelt kõikuma löönud, sest riik on olnud siin väga saamatu,» ütles sotsiaaldemokraat Kalev Kotkas.

Koos erakonnakaaslaste Hannes Rummu ja Eiki Nestori ning keskerakondlaste Ain Seppiku ja Kalle Laanetiga osutab Kotkas tõsiasjale, et Heltermaa sadama uue kai ehitamise ja akvatooriumi süvendamise tellis riik ning riigil lasub ka kogu vastutus võimalike projekteerimisvigade, ebakvaliteetse süvendustöö ja sadama ohutuse eest.

Muu seas küsivad nad Partsilt, kes vastutab Hiiumaa mainele ja majanduselule tekitatud kahju eest ja kuidas kavatseb majandus-ja kommunikatsiooniministeerium tagada Hiiumaa liinil praamiliikluse tulevaste madalate veeseisude ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles