Metroserti aktsiakapital suureneb

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metroserti seade, mis mõõdab kas apteekides müüdavad kraadiklaasid näitavad õigesti.
Metroserti seade, mis mõõdab kas apteekides müüdavad kraadiklaasid näitavad õigesti. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Valitsus volitas majandus- ja kommunikatsiooniministrit suurendama ASi Metrosert ettevõtte aktsiakapitali 1 808 600 euro võrra.

Selleks antakse välja 18 086 uut aktsiat nimiväärtusega 100 eurot. Aktsiakapitali suurendamine on vajalik ettevõtte investeerimisvajaduse katmiseks - uute riigietalonide mõõteseadmete ostmiseks ja uuel tehnoloogiaplatvormil põhineva mõõtesüsteemi arendamiseks.

Investeeringutega vahetatakse välja erinevaid mõõteseadmed, millega saab väga täpselt mõõta muuhulgas valgustatust töökohtadel ja tänavatel, müra töökeskkonnas ja liikluses, temperatuuri ning massi.

Investeeringute kogusumma on 1 808 600 eurot, millest riigietalonide ja vajalike tugisuuruste arendusele on kavandatud 1 076 020 eurot ning uute lahenduste väljatöötamisele mõõteteenuste arendamiseks 732 580 eurot.

AS Metrosert on riigi äriühing, mille põhitegevusalaks on mõõtevahendite kalibreerimine ja taatlemine, ettevõte on Eesti suurim metroloogiateenuste pakkuja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles