Uuring: GSK on Suurbritannia kõige mainekamate ettevõtete esikümnes

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

GlaxoSmithKline (GSK) on Suurbritannia elanike hinnangul kümne kõige mainekama ettevõtte seas, paigutudes uuringufirma Reputation Institute läbiviidud rahvusvahelise uuringu tulemusel maailma kõige mainekamate ettevõtete edetabelis kaheksandale kohale.

Võrreldes eelmise aastaga tõusis GSK kümne koha võrra ning on tänavu ainus ravimifirma edetabeli tipus.

«Tarbijate niivõrd kõrgetasemeline tunnustus teeb kahtlemata rõõmu ning näitab, et töötame õigeid väärtusi silmas pidades. Tähelepanuväärne on, et GSK on ainus ravimifirma, kes kõige mainekamate ettevõtete esikümnesse tõusis,» lisas GlaxoSmithKline Eesti arendusjuht Gennadi Nikolajev.

Alates 2006. aastast viib Reputation Institute Suurbritannia elanike seas läbi Global Reputation Pulse uuringut, mille eesmärgiks on hinnata ettevõtete mainet nende usaldusväärsust, tunnustatust ja üleüldist väärtust silmas pidades.

Uuringus hindavad tarbijad üle 1000 ettevõtte, mis tegutsevad 24 erinevas ärisektoris ja 27 maailma riigis, mistõttu on tegemist suurima ettevõtete maine uuringuga maailmas.

2010. aasta edetabeli liidriteks on Rolls-Royce, Cadbury ja Marks & Spencer.

GlaxoSmithKline on maailma juhtiv ravimi- ja tervishoiuettevõtte, mille tegevus põhineb teaduslikel uuringutel ning arendustegevusel.

GSK missiooniks on edendada inimeste elukvaliteeti võimaldades neil saavutada rohkem, tunda end paremini ning elada kauem.

Ettevõttel on ligi 99 000 töötajat üle maailma, lisaks peakorterile Londonis asuvad GSK esindused enam kui 150 riigis.

GSK grupi käive 2009. aastal oli 28,4 miljardit Briti naela (ligi 500 miljardit krooni), sealjuures ligi 15 protsenti ärimahust investeeritakse kliinilistesse uuringutesse.

Eestis esindab ettevõtet GlaxoSmithKline Eesti OÜ, kus töötab üle 60 inimese, tegevust alustati 1992. aastal.

Viimase viie aastaga on teadus- ja arendustöö (R&D) kaudu Eestisse investeerinud üle 190 miljoni Eesti krooni, mis on oluliselt suurem osakaal kui teistel ravimifirmadel Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles