Venemaalased üürivad Tallinnas usinalt pühadekortereid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid ekskursioonil.
Vene turistid ekskursioonil. Foto: Andres Haabu

Lähenevad pühad ja aastavahetus meelitab Tallinnasse hulgaliselt külalisi Venemaalt, mis omakorda hoogustab ka kesklinna üüriturgu, sest hotellides peatumise kõrval on idanaabrid aina enam hakanud eelistama ka mugavaid südalinnakortereid, kirjeldas Uus Maa kinnisvarabüroo kesk- ja vanalinna maakler Uuve Mast.

Põhjuseid selliseks valikuks on Masti sõnul kaks. Esiteks hotellikohtade nappus ja nende kallinemine aasta lõpus ning teiseks ka soov omada privaatsust, suuremat pinda ja kööki.

«Eelistatumad on kahetoalised korterid uutes, peamiselt vanalinna ümbruskonnas asuvates majades. Kui saabub suurem seltskond, üüritakse ka avaramaid kortereid. Pakutavad pinnad peavad olema täielikult möbleeritud, varustatud voodipesu, kööginõude ja olmetehnikaga. Kirss tordil on jõulukaunistused, lillebuketid, puuviljavaagen ning šampanja. Ilusad ja sõbralikud pisidetailid panevad idanaabritel silmad särama,» selgitas Mast.

Kortereid üüritakse mõneks päevaks, aga ka nädalaks. Kui ollakse kauem, käiakse vahepeal ka mujal Eestis või Riias, samas üüri makstakse ka äraoldud aja eest.

Sarnaselt hotellidega makstakse ka siin päevahinda, mis on enamasti vahemikus 200-300 eurot. Kuid südalinnast mõnevõrra eemal võib sarnase korteri üürida ka 50 euro eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles