Börsiettevõtete sookvoot - soovahetusoperatsioon ja transvestiidid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehituse nõukogu esimees Toomas Annus.
Merko Ehituse nõukogu esimees Toomas Annus. Foto: Peeter Langovits

Eesti börsil noteeritud ettevõtete nõukogude esimehed arvavad, et nõue viia naiste osalus ettevõtete nõukogus 40 protsendi peale solvab tarku naisi ning võib nõukogu liikmete arvu lihtsalt suuremaks muuta.

«Ma arvan, et meil üks nõukogu liige suunatakse soovahetusoperatsioonile,» kommenteeris Merko Ehituse nõukogu esimees Toomas Annus toetuse saanud eelnõu Äripäevale.

Eelmisel kolmapäeval toimunud hääletusel toetas Euroopa Parlament muudatusi, mille kohaselt ELi börsidel noteeritud ettevõtted peaks sisse seadma läbipaistvad töölevõtmise protseduurid, et aastaks 2020 oleks alaesindatud soo, enamasti muidugi naiste esindatus nõukogu liikmete seas vähemalt 40 protsenti. Direktiiv ei rakenduks väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele, milles on vähem kui 250 töötajat.

Annus märkis, et imelik on kedagi nõukogust minema lüüa sellepärast, et ta pole naine. «Ma arvan, et naiste osakaal läheb kõvasti paremaks siis, kui mehed hakkavad sünnitama ja sugu vahetama, seda võiks haigekassa finantseerida, siis oleks lihtsam,» hindas ta.

Tallinki nõukogu esimees Toivo Ninnas arutles, kuidas siis neid protsente praktikas saavutada. «Ma ei saa aru, kuuest võtta 40 protsenti on 2,4 liiget, kust me siis võtame selle transvestiidi?» küsis ta.

Eesti börsiettevõtetest on praegu kvoot täidetud vaid Baltikal.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles