Tea Varrak valiti ELi digitaalmajanduse maksustamise eksperdirühma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Varrak.
Tea Varrak. Foto: Peeter Langovits

Euroopa Komisjon nimetas täna ametisse digitaalmajanduse maksustamise kõrgetasemelise eksperdirühma, mille koosseisu kuulub ka innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse Mektory direktor Tea Varrak.

Eksperdirühma juhib Portugali endine rahandusminister Vítor Gaspar ning sellesse kuuluvad lisaks Tea Varrakule veel Pierre Collin Prantsuse riiginõukogust, Michael Devereux Oxfordi ülikoolist, Jim Hagemann Snabe SAP AG-st, konsultant Mary Walsh Iirimaalt ning Björn Westberg Jönköpingi rahvusvahelisest ärikoolist.

Rühma ülesandeks on pakkuda välja lahendusi ELi digitaalmajanduse arukaks maksustamiseks ning kaaluda eri lähenemisviiside plusse ja miinuseid. Samuti sõnastatakse digitaalmajanduse maksustamise põhiküsimused Euroopa Liidu vaatepunktist lähtuvalt ning tehakse ettepanekuid edasiseks tegevuseks. Rühma töö tulemuste põhjal koostab Euroopa Komisjon vajalikud algatused digitaalvaldkonna kui suure kasvu- ja innovatsioonipotentsiaaliga sektori maksusüsteemi parandamiseks.

Esimest korda kohtuvad eksperdid selle aasta 12. detsembril. Rühm annab oma tööst komisjonile aru järgmise aasta esimeses pooles.

Rühma liikmed valiti avaliku konkursi korras kooskõlas Euroopa Parlamendiga kokku lepitud eeskirjadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles