Koolitaja: ideede vargust pole vaja paaniliselt karta

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Maripuu
Indrek Maripuu Foto: Erakogu

Koolitaja Indrek Maripuu rääkis  videokeskkonnale Intervjuu.eu antud intervjuus, et mingit uudset toodet luues pole vaja paaniliselt karta, et keegi selle kohe kopeerib.

Maripuu sõnul on mõistlik kaitsta näiteks teadusavastusi, kuid igapäevastest ideedest rääkides, siis neid on mõtet inimestega arutada. «Nii saab tagasisidet ja kontrollida, kas toode lahendab nende inimeste probleemi, kellel me arvame probleemi olevat,» rääkis ta. «Ei usu, et suured hordid inimesi ootavad, et saaksid kellegi teise idee endale võtta. Pealegi, kui idee on vähegi unikaalne, siis on enamasti vaja põrgulikult palju vaeva, et see inimestele usutavaks muuta,» rääkis ta. «Neid ideid on vähe, kui räägid teistele ja kohe võetakse see ovatsioonidega vastu. Seega pole vaja põdeda sellepärast, et äkki idee ära varastatakse. Kui keegi suutis sinu idee sinust kiiremini ära realiseerida, oleks sul varem või hiljem nagunii jama olnud, sest sa oled aeglane.»

Maripuu sõnul on kõige parem kaitse ideevarguse vastu selle kiire elluviimine. «Võimalikult kiiresti prototüüp valmis teha, võimalikult kiiresti testida ja saada maksvaid kliente,» ütles Maripuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles