Kohus kuulas Liviko süüasjas tunnistajaid ja kohtualuseid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liviko tootmine.
Liviko tootmine. Foto: Liis Treimann.

Harju maakohtus jätkus esmaspäeval Liviko kartellileppe protsess tunnistajate ja kohtualuste kuulamisega.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Otsa sõnul andsid kohtus ütlusi üks prokuröri kutsutud tunnistaja ja süüdistatavad. «Teisipäeval jätkab kohus kaitsja taotletud tunnistajate kuulamise ja tõendite avaldamisega. Kohtuvaidluse ajaks on plaanitud 24. mai,» lisas Ots BNS-ile.

7. mail alanud protsessil ei tunnistanud Liviko ning OÜ Forgola Group (endise nimega Offex Group) kartellileppe süüasja osalised end süüdi.

Nii Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi (35) kui ka ärimees Igor Zavision (35) kinnitasid pärast süüdistuskokkuvõtte avaldamist, et ei tunnista end süüdi konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimises, millega otseselt määrati kolmandate isikute suhtes kindlaks hinnatingimusi.

Forgola Groupi juhatuse liige Aleksandr Skoblov (54) ei tunnistanud süüd ebaseaduslikule kokkuleppele kaasaaitamises ning juriidiliste isikutena konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimises süüdistuse saanud AS-i Liviko ja OÜ-d Forgola Group ei tunnistanud samuti end süüdi.

Süüdistuse järgi oli ebaseadusliku kokkuleppe sisuks, et nimetatud ettevõtete toodetud või imporditud ning jaekaubanduses müüdava pooleliitrise viina hinna alampiiriks on 59,90 krooni.

Offex Groupi on varem riigiprokuratuur ja maksuamet kahtlustanud maksumärkide võltsimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles