Eesti sai kutse OECDsse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OECD peasekretär Angel Gurria
OECD peasekretär Angel Gurria Foto: AFP / Scanpix

OECD liikmed nõustusid täna kutsuma Eestit, Iisraeli ning Sloveeniat klubi liikmeks, kasvatades liikmesriikide arvu 34ni.

Eesti, Iisrael ja Sloveenia annavad oma osa muutmaks OECDd avatumaks, mis on vajalik, kuna see mängib globaalses majanduslikus arhitektuuris tähtsat rolli, märkis organisatsiooni peasekretär Angel Gurria.

OECD 18 komiteed leidsid, et pärast kolme aasta pikkuseid läbirääkimisi on Eesti ja teised mainitud riigid vastavuses organisatiooni standarditega.

OECD on arenenud tööstusriikide foorum alalise asukohaga Pariisis, mis asutati 1961. aastal. Organisatsiooni eesmärk on aidata kaasa maailmamajanduse arengule, samuti liikmes- ja mitteliikmesriikide majandusarengule ning maailmakaubanduse laienemisele.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on 2007. aastal alanud liitumisläbirääkimised Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooniga lõppenud.

«Eesti on saavutamas eesmärki saamaks organisatsiooni täisliikmestaatuse 2010. aasta lõpus,» ütles välisminister Paet.

Paeti sõnul on OECD liikmesriikide näol tegemist oma piirkonna suunanäitajatega.

«OECD liitumiskutse tunnustab Eesti arengu uuendusmeelsust. Samuti saab Eesti OECD liikmena võrdväärse partnerina arutlustes osaleda ja oma kogemusi jagada ning senisest enam teiste kogemustest õppida,» ütles Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles