Kiri kolooniast: Tõmošenko hoiatab Janukovitšit

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed eile Kiievis Tõmošenko toetuseks meelt avaldamas.
Inimesed eile Kiievis Tõmošenko toetuseks meelt avaldamas. Foto: AP

Vangistatud opositsiooniliider Julija Tõmošenko kutsub Ukraina presidenti Viktor Janukovitšit üles meelemuutusele ja läbirääkimiste jätkamisele Euroopa Liiduga, hoiatades, et kui riigipea eelseisval tippkohtumisel allkirja andmata jätab, on see «tema elu suurim viga».

Katšanivska karistuskolooniast läkitatud kirjas rõhutab Tõmošenko, et nihe EList eemale Venemaa poole tähendaks Janukovitšile viimase «diktaatide täitmist kogu eluks».

«Ära nõua Läänelt nii rohmakalt ja hüsteeriliselt raha vastutasuks lepingu eest. Nii käituvad neandertallased,» vahendab Financial Times Tõmošenko kirja. «Kirjuta lepingule alla ja Lääs annab sulle abi, just nagu nad on aidanud ka kõiki teisi Euroopa riike, kes ELiga lähedasemad suhted on loonud.»

«Ära lase sel kinnisideel, mis sul minu suhtes on, oma poliitikat kujundada,» manitseb Tõmošenko presidenti. «Ma ei tea küll, kas sa mu palvet kuulda võtad, aga ma teen kõik endast sõltuva, isegi vangis istudes, et see lepe saaks sõlmitud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles