Riik loodab töötajate registri loomisega võita 12 miljonit eurot maksuraha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksud.
Maksud. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eilsel tööinspektsiooni eestvedamisel korraldatud töösuhete ümarlaual tutvusti töötajate registreerimise nõude kehtestamist, mis vähendaks ümbrikupalkade maksmist ning tooks riigile hinnanguliselt kuni 12 miljonit eurot täiendavat maksulaekumist aastas.

Maksu- ja tolliameti ehituse töögrupi juht Raivo Piiritalo sõnul kehtestuks töötajate registreerimise nõue enne nende faktilist tööleasumist. Töötajate registreerimise nõue on plaanitud jõustada 2014. aasta juulist.

«Aastas toob uue nõude rakendamine riigile täiendavat maksulaekumist ca 5-12 miljonit eurot. Kuna eelnõu on plaanitud jõustuma 2014. aasta juulist, siis rakendamise mõjuks on 2-5 miljonit eurot,» ütles Piiritalo.

Maksu- ja tolliameti andmetel maksti Eestis 2012. aastal 12 protsenti töötajatest palka, millelt jäeti ettenähtud maksud osaliselt või täielikult maksmata kokku 146,1 miljoni euro ulatuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles