Parts tahab kompenseerida EOK toetustest ilmajäämise

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts saatis neljapäeval riigikogu rahanduskomisjonile ettepaneku viia tuleva aasta riigieelarvesse sisse muudatus riigiettevõtete dividendide mahu suurendamiseks 250 000 euro võrra.

Parts märkis oma kirjas rahanduskomisjonile, et peab tarvilikuks kontrollida toetuste maksmise ja annetuste tegemise praktika õiguspärasust Tallinna Sadama puhul ning selleks on kavas viia läbi erikontroll.

Sellega seoses on avalikult esitatud väiteid nagu ohustaks see Eesti spordi rahastamist. Parts peab oma kirjas vajalikuks fokusseerida sellealane edasine diskussioon sellele, mida ta peab põhiprobleemiks, ehk sellele, kuidas tagada paremini riigi äriühingute sponsorlustegevuse vastavus seadusele, vahendas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Seega palub Parts rahanduskomisjonil 2014. aasta riigieelarve menetlemisel kaaluda ettepanekut suurendada  majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalas olevate äriühingute dividendidelt 2014. aasta järgmise aasta eelarve eelnõus kavandatud tulu  250 000 euro võrra ja suurendada nende arvelt kultuuriministeeriumi valitsemisalas spordivaldkonna toetamiseks kavandatud sihtotstarbelisi toetusi sama summa võrra.

Kuna 2014.a riigieelarvesse makstavate dividendide lõplikud summad äriühingute lõikes kinnitab valitsus järgmise aasta alguses, siis lubab Parts selleks ajaks teha kindlasti täpsema analüüsi erinevate  äriühingute dividendide suurendamise võimaluste kohta.

Hetkeseisuga on kõige otstarbekam suurendada AS Eesti Loots poolt makstavaid dividende, seisab kirjas.

Tallinna Sadama esmaspäeval toimunud korraline nõukogu istung otsustas muuta oma eelnevat otsust sponsortaotluste osas ning jättis kõik sponsortaotluste komisjoni poolt esitatud taotlused rahuldamata.

Novembri alguses oli Tallinna Sadam otsustanud toetada Seli juhitavat Eesti olümpiakomiteed 250 000 euroga.

Tallinna Sadama nõukogu esimees Neinar Seli sõnul on ettevõte nõukogu ja juhatus järginud sponsorluses rangelt seadusandlust. «Tänane tühistamise otsus lähtus ettevõtte huvidest ning eesmärgist vältida riigiettevõtte nõukogu ja üldkoosoleku võimalikku avalikku vastandamist,» märkis Seli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles