Ehitusettevõtja Andres Kogerit ähvardab eraisiku pankrot

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kogeri antud käenduse ja sellega tagatud kohustuse võlgnik oli Koger Projektijuhtimine (endise nimega Koger & Partnerid AS).
Andres Kogeri antud käenduse ja sellega tagatud kohustuse võlgnik oli Koger Projektijuhtimine (endise nimega Koger & Partnerid AS). Foto: Raigo Pajula / Postimees

Overok AS esitas ehitusärimees Andres Kogeri vastu pankrotiavalduse, nõudes temalt 24 000 eurot. Kogeri advokaadi väitel on Koger kinnisvarainvesteeringufirmale võla juba tasunud, kirjutab Äripäev.

«See on juriidiline trikk. See on üks nukramaid lugusid minu praktikas,» nentis Andres Kogeri advokaat, advokaadibüroo Varul vandeadvokaat ja partner Martin Tamme.

Ta selgitas, et tegemist on sama pankrotiavaldusega, mis tänavu suvel Harju maakohtus välja kuulutamata jäi. Maakohus jättis toona ajutise pankrotihalduri nimetamata ning lõpetas menetluse.

Sama pankrotiavaldus käis ka ringkonnakohtus, kes otsustas, et maakohtu otsus on osaliselt põhjendamata ning ajutine haldur tuleb ikkagi nimetada.

Tamme selgitas, et Andres Koger on andnud käenduse ja sellega tagatud kohustuse võlgnik oli Koger Projektijuhtimine (endise nimega Koger & Partnerid AS).

2012. aasta suvel tegi Koger Projektijuhtimine advokaadi sõnul makse. «Kogu see triangel käib selle üle, millise kohustuse katteks see läks,» märkis ta.

Tamme sõnul on neil Overoki juhatuse liikme enda kinnitus, et makse läks selle konkreetse kohustuse katteks.

Advokaat nentis, et Overok sööb omaenda sõnu. Lisaks makstud võlale väidab Overok, et on peale makse kinnitamise eksinud ka võlanõude loovutamises. Tamme selgitas, et kuna käendusega tagatud nõue oli suurem kui Koger Projektijuhtimise makse, loovutas Overok selle nõude koos Andres Kogeri käendusega täies ulatuses, ent nüüd on loovutustehingust taganenud.

Overoki juht Jüri Zoova ei soovinud esmalt avaldust kommenteerida. Ta põhjendas, et pankrotiavaldus on menetluse faasis, ent märkis, et Koger on käendanud Overoki ees Koger Projektijuhtimise teatud kohustusi, mis praeguseks ajaks on suurusjärgus 28 000 eurot.

«Arvestades Andres Kogeri pikaajalist suutmatust oma võlga tasuda, oli AS Overok sunnitud pöörduma kohtu poole, et välja selgitada, kas Andres Koger on ka isiklikult pankrotis, ning kui on, siis tuleb pankrotimenetluses selgitada, millisel määral on võimalik nõudeid rahuldada ja mis on pankroti tekkimise põhjused,» teatas Zoova.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles